Menú Cerrar

Motius i principis

Foto: Júlia García

POLARITATS 

  1.  f. Fís. Propietat qe tenen els agents físics d’acumular-se en els pols d’un cos i de polaritzar-se.
  2.  f. Condició d’allò que té propietats o potències oposades, en parts o direccions contràries, com els pols.
  3.  f. Gram. Tret semàntic d’un element gramatica que exigeix un context afirmatiu o negatiu.

El programa de Homesession (www.homesession.org), iniciat el 2007, compta des del principi amb una residència d’artistas, a la qual s’hi van afegir unes beques de producció de projectes expositius i d’investigació artística l’any 2010. Més de 100 artistes s’han pogut beneficiar d’aquest soport. Aquesta feina s’ha realitzat sempre en diàleg amb el context local i nacional, intentant donar visibilitat a artistes joves o bé emergents, tot i que no exclusivament.

LA DISTÀNCIA ENTRE ART I ENSENYAMENT SUPERIOR
Som conscients de que l’inici de la carrera és un moment clau per a l’artista, tant en la formació de la seva pràctica així com en les seves relacions amb els altres artistes i actors del món cultural. L’ensenyament superior a Espanya està tradicionalment distanciat de la realitat de la pràctica artística, si bé diferents iniciatives dutes a terme pels equips pedagògics han procurat apropar-les: els sistemes de producció, d’investigació, el context institucional, les galeries i el mercat de l’art així com el funcionament de les convocatòries segueixen sent terreny desconegut –o, si més no, poc conegut– per a molts estudiants i artistes joves.

És per aquest motiu que Homesession va voler llençar un programa que permetés establir un diàleg entre l’àmbit de la formació acadèmica i el context artístic professional, tot plegat mitjançant diferents activitats de mediació que involucren aquells artistes que realitzen una residència o un projecte dins del programa anual de Homesession. L’objectiu radica en la possibilitat per als estudiants de viure aquest intercanvi i aprendre de la pràctica i del recorregut d’artistes professionals però també de col·laborar amb ells en el marc de projectes o tallers específics.

COL·LABORACIÓ AMB UN GRUP D’INNOVACIÓ DE LA UB
El primer any pilot s’ha pogut iniciar gràcies a l’estreta col·laboració amb el grup d’investigació “Art. Professió i Docència” composat pels professors de Belles Arts Jordi Morell, Òscar Padilla, Joaquim Cantalozella, Joan Descarga, Núria Gual, Marta Negre i Àlex Nogué. És en aquest context que va néixer el programa Polaritats. Gràcies a la col·laboració establerta entre el grup acadèmic de la Universitat de Barcelona i Homesession s’ha aconseguit elaborar un programa que combina treball col·lectiu entorn a diferents pràctiques artístiques i una sensibilització teòrica cap als conceptes investigats pels artistes involucrats.

En un recorregut anual que articula conferències, visites d’estudi i tallers en grups reduits, els artistes i els estudiants intercanvien i treballen conjuntament, enriquint les seves pròpies investigacions a nivell teòric i pràctic. Les xerrades informals i els grups de treball permeten així als estudiants avançar en les reflexions que sustenten els seus propis projectes així com en la seva aprehensió del context professional. Així doncs, la present página recull totes les activitats realitzades dins del programa Polaritats desde el 2015.

(Text adaptat de l’introducció de la primera publicació realitzada dins del programa Polaritats – any 2015-2016)

Polaritats Olivier Collet & Jérôme Lefaure CAST

Polaritats Olivier Collet & Jérôme Lefaure ENG

 

pornobonjourxnxz.infopornhud.bizpornlf.compornmegahd.comxdesiporn.biz